JOBS

separa Senior Private Banker
Waregem
Delen
[ Back ]

DELEN WAREGEM WORDT GEOPEND EN ZOEKT EEN PRIVATE BANKER

Delen is de belangrijkste private bank in Vlaanderen. Met een continue groei heeft de bank gekozen een vijftal jaren geleden om dichter bij de klant een zetel te openen. In 2000, waren er slechts 4 kantoren: Antwerpen, Brussel, Luik en Roeselare. In 2020 zijn er 11 kantoren: Gent, Hasselt, Leuven, Namen, Waterloo, Geel, Knokke. En dit jaar worden er twee bijkomende geopend: Brasschaat en Waregem. Voor zetel Waregem zoeken wij een Private Banker die het team zal vervoegen bestaande uit een klein aantal Private Bankers. Het concept Private Banking is getypeerd met discretionair beheer, estate planning, kredieten via dochteronderneming Bank J. Van Breda. Het is bestemd voor de goede huisvader met een lange termijnvisie.  Het is geen private bank voor mensen die grote risico’s willen nemen en Bank Delen biedt enkel een klein aantal eigen fondsen, geen open architectuur. Delen is de meest rendabele bank in België met 300 personeelsleden (waarvan 90 informatici).

Functiebeschrijving en Profiel

. De Private Banker zal in het begin aan acquisitie doen van nieuwe klanten met een vermogen vanaf 500.000 €. Idealiter, heeft hij een eigen netwerk, of heeft hij bij zijn huidige werkgever de relatie met vermogende klanten kunnen personaliseren via zeer regelmatige contacten, initiatieven, events. Een hunter die de methodiek van prospectie goed kent is ook een zeer goede kandidaat. Nadien, zal hij ook via Bank J. Van Breda nieuwe klanten krijgen en via de zetels van Delen Gent en Roeselare komen er ook klanten (instroming). Men moet dus kunnen mikken op een tiental miljoen € via eigen bijdrage voor het eerste jaar maar nadien is de verhouding; 1/3 prospectie, 1/3 via Van Breda, 1/3 via de kantoren Gent en Roeselare. Na hunting, wordt farming belangrijker is de toekomst; een Private Banker bij Delen heeft gemiddeld 300 klanten die hij zeer regelmatig ontmoet. Maar de functie is niet zeer technisch: u wordt geholpen door Estate Planners voor juridische vragen en inzake het beheer van de portefeuille, gezien het beheer centraal in Antwerpen gebeurt moet u de klant een duidelijk overzicht geven van de evolutie van zijn vermogen (u wordt daarin wekelijks geholpen door vergaderingen met de portfolio managers van Antwerpen en, zoals u weet, zijn het eenvoudige huisfondsen) en peilen of die klant nog meer zou investeren bij Delen. Het blijft dus een zeer commerciële functie.

. woonachtig in de regio Kortrijk, Waregem, Deinze, Sint-Martens Latem, Oudenaarde, Zottegem en de Vlaamse Ardennen. Of daar een netwerk hebben.

. een achttal jaren ervaring in personal en private banking

. Hogere studies

. goede kennis van het Frans

. stijlvolle communicatie

. sterk commercieel

. teamspirit: bij Delen zoekt men niet individualisten die alles doen om een groot eigen bonus te behalen, neen men werkt voor de resultaten van het kantoor.