JOBS

separa Senior Fiscalist
Antwerpen
[ Terug ]
  1. DE BANK

Delen – Private Bank te Antwerpen is gespecialiseerd in het beheer van particuliere vermogens. Hun dienstverlening, het discretionaire financiële beheer, omvat een globale aanpak van het roerend vermogen. Bank Delen heeft hierin jarenlang een bewezen track record. Het is in België de meest rendabele bank met een constante gemiddelde groei van 10 tot 15%. De bank telt 290 personeelsleden.

Het commerciële netwerk omvat 13 kantoren in België (twee nieuwe in juni 2020), 1 kantoor in Luxembourg en 1 in Zwitserland en twee filialen Nederland en Verenigd Koninkrijk.

Bank Delen maakt deel uit van de holding Finaxis die wordt gecontroleerd door 75% Ackermans & van Haaren en door 25% Promofi (familie Delen).

 

  1. 2. DE VACATURE SENIOR FISCALIST ANTWERPEN

Je ondersteunt het fiscaal team bij het beantwoorden van alle fiscale vragen, zowel van de bank zelf als van de klanten (estate planning, FATCA, QI, TRACE) en bankproducten.  Het betreft de personenbelasting, de vennootschapsbelasting, successierechten, nationaal en internationaal fiscaal recht, registratierechten. Je bereidt documenten voor, je doet opzoekingswerk om vragen van klanten zo goed mogelijk te beantwoorden, je consulteert en gaat proactief of zoek naar nieuwe regelgeving, je werkt mee aan adviezen, enzovoort.

Op langere termijn begeleid je zelf de klanten en ben je hun belangrijkste aanspreekpunt. Je streeft naar een optimale dienstverlening en bouwt mee aan een goede, langdurige klantenrelatie. Je volgt de actualiteit op de voet en je schrijft artikels voor publicaties gericht aan klanten van Delen Private Bank. Je geeft ook presentaties aan nieuwe en bestaande klanten. Daarnaast sta je in voor de fiscale ondersteuning van onze organisatie in samenwerking met andere departementen van de bank.

  1. PROFIEL
  • Je bent in het bezit van een masterdiploma in de rechten en een masterdiploma in fiscaliteit.
  • Je hebt 3 à 5 jaar relevante ervaring in de advocatuur of een consulting omgeving.
  • Je hebt interesse voor digitalisatie en IT.
  • Je bent communicatief sterk, assertief en klantgericht
  • Je werkt accuraat en hebt een kritische ingesteldheid.
  • Kennis van het Frans is een pluspunt.